BCR blog

BCR blog

BCR Bespan/Racket service

BCR nieuwsGeplaatst door Frans 25 mrt, 2018 18:36

Bespan service

BCR heeft sinds een aantal maanden z’n eigen bespanservice. De standaard snaar die we gebruiken is de Yonex BG66 Ultimax. Dit is kwalitatief een zeer goede snaar en is met name uitgekozen op de speel eigenschappen. In het algemeen voldoet deze snaar voor alle BCR spelers, echter kan de durability voor power spelers in de praktijk een probleem zijn, omdat dit een dunne snaar is. Voor deze spelers is het mogelijk om met een andere willekeurige snaar te bespannen. Naast het snaar type, is de spanning ook heel belangrijk. Met een lage spanning, kun je harder slaan door het trampoline effect, maar de snaren schuiven gemakkelijker. Met een hoge spanning, kun je minder hard slaan, maar wel preciezer, maar de snaren gaan sneller kapot.

Bespan kosten met de standaard snaar is €15,00.

Bespan kosten met een andere snaar is €20,00, omdat een losse snaar duurder is.

Racket service

Voor onze spelers hebben we onderstaand racket op voorraad. Deze is met name bestemt voor beginnende spelers, maar kan ook voor recreanten of gevorderde spelers interessant zijn, door z’n allround eigenschappen.

RSL Hammer Z3, €40,00

De RSL hammer Z3 is een zwart met rood racket dat op het blad over een aantal mooie gele accenten beschikt. Het balanspunt van het racket ligt mooi in het midden waardoor zowel een harde smash geslagen kan worden alsmede een snelle racket beweging gemaakt kan worden. De gemiddelde stijfheid zorgt daarbij voor de ondersteuning van enerzijds een harde slag en anderzijds een precieze slag. Het gewicht van 85 gram zorgt voor een verdere ondersteuning van de allround eigenschappen.

Samantha Schmidgall (kan ook via Charles of Caroline)